Paardfit Sportmassage

Een paardenlichaam bevat meer dan 150 verschillende spieren, deze spieren zorgen ervoor dat het paard kan bewegen. Wanneer er een probleem ontstaat in een aantal spieren, zoals verkramping/verzuring of pijn, kan dit gevolgen hebben voor de beweging van het paard.

Een sportmasseur zal door middel van massage de bloedcirculatie verbeteren. Hierdoor worden afvalstoffen in het lichaam sneller afgevoerd en blokkades/pijnplekken in het lichaam worden opgelost.  Massage zorgt voor minder stress en daardoor wordt de ademhaling bij het paard verbetert. Ook bij eventuele blessures kan massage worden toegepast.

Kortom is sportmassage een onmisbare aanvulling in het dagelijks onderhoud en training van het paard.

 

Pilates en streching voor paarden

Wanneer spieren worden gerekt, zorgt dat voor een betere doorbloeding. De flexibiliteit neemt toe en zo worden verkorte spieren, langer gemaakt. De spieren rekken bij een paard, kan door middel van een aantal grondoefeningen. Deze grondoefeningen worden indien nodig, gecombineerd met de massage.                               

 

Maureen Brinkman

Mijn naam is Maureen Brinkman, 21 jaar en woonachtig in Rijssen. Toen ik een klein meisje van zes jaar oud was, ben ik begonnen met paardrijden bij de manege, sindsdien niet meer te stoppen. Vandaar dat ik de vierjarige opleiding ondernemer/manager recreatiedieren op Landstede in Raalte heb gevolgd. Na deze opleiding ben ik toegetreden als vennoot binnen de Huisdierenapotheker en Naturheilkunde bei Pferden. In Januari 2018 ging ik van start met de opleiding tot sportmasseur. Een erg leuke en interessante opleiding, die plaats vond in Barneveld.  Na deze opleiding ben ik gestart met Paardfit Sportmassage. Binnen Paardfit Sportmassage verleen ik massage aan paarden en pony`s.

 

Contactgegevens


  • www.paardfit.nl/sportmassage
  • Facebook: Paardfit sportmassage
  • T: 06-31188105
  • Email: sportmassage@paardfit.nl

 

 

0