Plasproblemen bij uw paard?

Blaasontsteking en urinewegenontsteking is vaak een onderkende klacht bij paarden en pony’s. Deze problemen worden meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie. De ontstekingen, met blaasstenen en/of gruis, kunnen bij merries (minder), hengsten als ruinen voorkomen. Veelvuldig plassen of proberen te plassen, met soms heel kleine hoeveelheden van troebel gehalte, is een indicatie voor ontstekingen aan de blaas of urinewegen. De vorming van blaasstenen levert het grootste probleem op bij ruinen en hengsten ten gevolge van gehele of gedeeltelijke afsluiting van de urinebuis.

Beter plassen door middel van Uromix

Een blaasontsteking wordt meestal door bacteriën veroorzaakt. De ontsteking kan zowel bij hengsten/ruinen als merries voorkomen, maar in de praktijk wordt het vaker gezien bij een merrie.

De ziektekiemen komen meestal van buiten af, via het geslachtsorgaan en de plasbuis in de blaas. Normaal is de urine steriel, dit wil zeggen dat er geen bacteriën in aanwezig zijn. De ziektekiemen die van buitenaf in de blaas terechtkomen worden normaal gesproken met de eerste plasbeurt weer naar buiten gespoeld. Soms blijven ziektekiemen achter, en ontstaat een ontsteking met heel vaak blaasgruis en/of stenen.

Doordat het gruis en de stenen de blaaswand beschadigen, kunnen de bacteriën zich nog eenvoudiger vermenigvuldigen.Tengevolge van de beschadiging van de blaaswand ontstaat vaak bloed in de urine.

Eén van de opvallendste symptomen van blaasontsteking is steeds kleine beetjes plassen. Door het regelmatig plassen ontstaat, vaak tot ergenis van de eigenaar, een natte en vieze stal.

De blaas van uw paard schoon door middel van Uromix!

Uromix, een uitgebalanceerde Chinese kruidenformule, zorgt voor een goed milieu in de blaas. Uromix heeft ook een sterk antibacteriële werking, waardoor een eventuele blaasontsteking gelijktijdig kan worden bestreden. Dus ook het plasprobleem. Het opent de urinewegen en laat de hoeveelheid urine weer tot normale porties toenemen. Hierdoor worden stukjes gruis via de natuurlijke weg, versneld afgevoerd. Resultaat na ongeveer 2-3 weken.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:info@huisdierenapotheker.com Of neem telefonisch contact op via 0548-512033 op werkdagen tussen 11.00 – 12.00 uur.

0