Oogverzorging bij paarden

Colloïdaal zilver/paarden, een natuurlijk alternatief voor antibiotica, is uitstekend inzetbaar bij rode, branderige en/of ontstoken ogen bij paard, pony of ezel. 2 of 3 maal daags enkele druppels.

Colloïdaal Zilver/huisdieren werkt goed bij andere diersoorten, zoals schapen, geiten en honden.

Colloïdaal zilver kan ook heel goed op de huid worden toegepast. Maak het betroffen gebied vochtig met colloïdaal zilver en laat het 10 minuten inwerken.

3 maal daags toepassen. 90% van de behandelde dieren reageren zeer positief op Colloïdaal Zilver.

Achtergrondinformatie

De meest voorkomende oogontsteking is de zogenaamde bindvliesontsteking (conjunctivitis). Maar een oogontsteking kan ook ontstaan door een reactie op insecten, door stof of voorwerpen zoals haartjes, takjes e.d. die in het oog gekomen zijn. De ontsteking van het bindvlies is waarschijnlijk wel het meest voorkomende oogaandoeningen bij dieren, omdat het oogbindvlies aan veel irriterende substanties is blootgesteld. Het eerste symptoom is vaak een overmatige hoeveelheid taaie, gelige uitvloeiing, die zich verzamelt aan de ooghoek. Er zijn vele maten van ontsteking. Zeer geringe gevallen met een lichte roodheid van het bindvlies en kleine hoeveelheden uitvloeiing kunnen bij paarden, pony’s en ezels spontaan genezen. Maar andere gevallen, die lang duren en groot ongemak voor uw paard of pony veroorzaken moeten behandeld worden om permanente beschadiging van het oog te voorkomen.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:info@huisdierenapotheker.com Of neem telefonisch contact op via 0548-512033 op werkdagen tussen 11.00 – 12.00 uur.

0