Spierproblemen bij uw paard?

Spierproblemen kunnen van het ene op het andere moment optreden. De oorzaken van spierbeschadiging kunnen worden veroorzaakt door overbelasting, verstappen, uitglijden, rollen, verkeerd gebruik van hulpteugels, fouten van de ruiter, onjuiste pasvorm van het zadel, onvoldoende warming-up of cooling-down enz. Een spierblessure kan plotseling optreden, maar ook langzaam ontwikkelen. Ze sluipen er dan als het ware in. De ruiter raakt gewend aan het gedrag en de beweging van het paard.

De spieren van een paard in rust behoren los aan te voelen. Door de blessure kan de spier zich niet meer ontspannen, en het paard verliest zijn bewegingsvrijheid en zal verkleving van de vezels optreden. Een blokkade in de spier is het gevolg. Zuurstof en glucose kunnen door de verkleving niet goed meer getransporteerd worden; afvalstoffen blijven achter.

Een peesblessure ontstaat meestal door overbelasting, bijvoorbeeld t.g.v. een sprong of plotselinge draai. Een trap van een ander paard of een verwonding kan ook een pees beschadigen. Omdat een pees slecht doorbloed, zal herstel langzaam verlopen.

Spyrox zorgt voor soepele spieren en pezen!

Spyrox, een uitgebalanceerde Chinese kruidenformule, zorgt voor een goede doorbloeding van de spieren en pezen. Spyrox is een uitstekende formule om na de wedstrijd problemen aan spieren en pezen te behandelen. Het werkt snel en zeer effectief.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:info@huisdierenapotheker.com Of neem telefonisch contact op via 0548-512033 op werkdagen tussen 11.00 – 12.00 uur.

0