Paardfit Sportmassage

Het goed functioneren van spieren is essentieel voor een (top)sportpaard als een recreatiepaard. Spieren zorgen voor beweging van het lichaam en voor het afvoeren van afvalstoffen. Wanneer er ergens een blokkade of een knoop is ontstaan, zorgt dat ervoor dat er geen volledige bewegingsvrijheid mogelijk is.

Door middel van massage worden blokkades en pijnplekken vermindert en zelfs verwijderd. Een ophoping van afvalstoffen, maakt dat een spier niet goed kan functioneren en zelfs kan verkrampen. Wanneer een paard dan wordt gemasseerd, zorgt dat ervoor dat de bloedcirculatie wordt verbetert en zo kunnen afvalstoffen het lichaam beter verlaten.

Kortom zorgt massage ervoor dat het paard in conditie blijft en dat gespannen spieren gaan ontspannen. Dit is niet alleen goed voor het fysieke welzijn van het paard, maar ook voor het mentale welzijn.

 

Workshop of een gratis webinar volgen?

Naast een massagebehandeling voor je paard, biedt Paardfit sportmassage ook de mogelijkheid om een workshop te volgen. Tijdens de workshop leer je om specifiek te kijken naar het paardenlichaam, zowel in beweging als in stilstand. Je leert enkele massagetechnieken en enkele buig-en stretchoefeningen, om thuis bij je paard uit te voeren.

Is een workshop jou te duur? Volg dan de gratis webinars!

Een webinar is een workshop wat via het internet wordt gegeven. In een webinar bespreken we een lichamelijk probleem bij je paard en hoe je dit zelf kan oplossen.

                          

Maureen Brinkman

Mijn naam is Maureen Brinkman, 22 jaar oud en woonachtig in Rijssen. Toen ik een klein meisje van zes jaar oud was, ben ik begonnen met paardrijden bij de manege, sindsdien niet meer te stoppen. Vandaar dat ik de vierjarige opleiding ondernemer/manager recreatiedieren op Landstede in Raalte heb gevolgd. Na deze opleiding ben ik toegetreden als vennoot binnen de Huisdierenapotheker en Naturheilkunde bei Pferden. In Januari 2018 ging ik van start met de opleiding tot sportmasseur. Een erg leuke en interessante opleiding, die plaats vond in Barneveld.  Na deze opleiding ben ik gestart met Paardfit Sportmassage.

 

 

 

0