Blaasproblemen

Blaasproblemen bij uw paard ontstaan doorgaans door een overactieve blaas. Een hypergevoelig blaas is meestal de oorzaak van blaasproblemen bij uw paard. Hierdoor moet het paard vaker plassen. Een overactieve blaas geeft regelmatig het sein af dat de blaas vol zit, terwijl hij nog helemaal niet vol is.

Blaasgruis en stenen kunnen de blaaswand van uw paard beschadigen. Waardoor de bacteriën zich nog eenvoudiger kunnen vermenigvuldigen, met blaasontsteking tot gevolg. Eén van de meest opvallende symptomen is het regelmatig kleine beetjes plassen. Door het regelmatig plassen ontstaat, vaak tot ergernis van de eigenaar, een natte en vieze stal.

 

Symptomen blaasontsteking

  • In plashouding blijven staan zonder te plassen.
  • Persen bij het plassen.
  • Pijnklachten.
  • Urine troebel.
  • Vaak plassen in kleine hoeveelheden.
  • Hogere lichaamstemperatuur.

Plassen

Plasproblemen komen regelmatig voor bij paarden met een minder goede blaasfunctie. De oorzaak is meestal de aanwezigheid van bacteriën in de blaas.
De ziektekiemen komen meestal van buiten af. Vaak via het geslachtsorgaan. Normaal is de urine steriel, dit wil zeggen dat er geen bacteriën aanwezig zijn. De ziektekiemen die van buitenaf in de blaas terechtkomen worden normaal gesproken met de eerste plasbeurt weer naar buiten gespoeld. Maar soms blijven ziektekiemen achter, en ontstaat vaak blaasgruis of stenen.

 

Symptomen plasproblemen

1. Frequent urineren in kleine hoeveelheden
2. Natte en vieze stal
3. Paard neemt vaak een plashouding aan
4. Bloed of pus in de urine
5. Ongemak bij het stoppen met plassen
6. Veranderingen in vacht en huid in de opening tussen de dijen en op de achterpoten

 

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard/pony/ezel aanzienlijk verbeteren.

MEEST VERKOCHT:

VRAGEN OF ADVIES?

Stuur een mail naar: info@paardfit.nl

 

MEEST GESTELDE VRAGEN:

De meest gestelde vragen van klanten, is te vinden via onderstaande link:

0