Leverancier van pure Chinese kruiden voor paarden

Welkom op onze site waar u terecht kunt voor alternatieve voedingssupplementen op basis van Chinese kruiden. Geneeskrachtige planten worden in China al meer dan 2000 jaar gebruikt om een verstoorde balans in het lichaam weer in harmonie te brengen.
Wij leveren verschillende soorten Chinese kruidenformules voor uw paard, pony, veulen of ezel.

 

Artrose en Spondylose bij uw paard?

Artrose is een reumatische ziekte (slijtage) en openbaart zich in de gewrichten, zoals knie- en spronggwrichten maar ook in rug- en nekwervels. Doordat het kraakbeen dunner en zachter wordt, ontstaat pijn en kan de houding veranderen.

Het is een verouderingsproces van de gewrichten en gaat dus gepaard met afname van de hoeveelheid en de kwaliteit van gewrichtskraakbeen. Meestal probeert het lichaam zelf de artrose te verhelpen en vormt osteofyten (botwoekeringen aan de rand van de gewrichtsvlakten). Zenuwen kunnen bekneld raken en er zal dan pijn ontstaan.
Oorzaken kunnen zijn: overbelasting of ongelijke belasting, verschillende lengte van botten, slechte kwaliteit van bot en/of kraakbeen, zwakke gewrichtsbanden etc.

Pijnlijke en gezwollen gewrichten komen regelmatig voor bij oudere paarden. Paard, pony of ezel zal dan niet lekker meer lopen, en moeite hebben met opstaan.

Bij Spondylose, veroorzaakt door artrose, wordt de wervelkolom langzaam verstijfd. Het ziektebeeld ontstaat door slijtage van gewrichtsbanden en tussenwervels (flexibele delen van de wervelkolom) waardoor verlies van elasticiteit optreedt.

Tengevolge van aangroeingen in rug-/nekwervels zullen nek en/of rug langzaam kromtrekken, en hun elasticiteit verliezen. Het paard, pony of ezel zal steeds stijver worden en moeite krijgen met springen, opstaan enz. Vergroeiingen in de wervelkolom zijn dus meestal de oorzaak van de rug-/nekproblemen.

Waarom Chinese kruiden?
De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard/pony/ezel aanzienlijk verbeteren.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:info@huisdierenapotheker.com

0