Leverancier van pure Chinese kruiden voor paarden

Welkom op onze site waar u terecht kunt voor alternatieve voedingssupplementen op basis van Chinese kruiden. Geneeskrachtige planten worden in China al meer dan 2000 jaar gebruikt om een verstoorde balans in het lichaam weer in harmonie te brengen.
Wij leveren verschillende soorten Chinese kruidenformules voor uw paard, pony, veulen of ezel.

Zomereczeem bij uw paard?

Deze, bij paarden en pony’s veel voorkomende ziekte is niet besmettelijk, maar wel pijnlijk en kan zich levenslang voordoen. Stekende vliegen en muggen (knut) zijn vaak de oorzaak van zomereczeem. De parasieten zijn op zoek naar bloed dat moet dienen als voedsel. Het speeksel van de parasiet veroorzaakt de allergische reactie. Schuren en bijten is het resultaat.

Jeuk wordt vaak ervaren als, erger dan pijn. Van krabben en scheuren kan mens en dier “gek” worden. Een goed werkend Immuunsysteem zorgt er voor dat, stoffen die niet in het lichaam “thuishoren” worden opgeruimd.

Zomereczeem
Paarden, pony’s en ezels zijn vaak behept met zomereczeem.
Het kenmerkt zich door het schuren van de staart, manen en onderbuik, vaak tot bloedens toe.
Het probleem wordt veroorzaakt door overgevoeligheid, dus allergie.

Deze, bij paarden en pony’s veel voorkomende ziekte is niet besmettelijk, maar wel pijnlijk en kan zich levenslang voordoen. Stekende vliegen en muggen (knut) zijn vaak de oorzaak. Deze parasieten zijn op zoek naar bloed dat moet dienen als voedsel en, het speeksel van de parasiet veroorzaakt de allergische reactie. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 5 Friese Paarden, in de leeftijd van 3 jaar en ouder, behept is met deze ziekte. Maar ook andere paarden en pony’s lijden vaak onder deze ziekte/jeuk.
Doordat de parasieten alleen in de zomer actief zijn, komt de jeuk in de wintermaanden tot rust.

Behandeling:

paarden een z.g.n. zomerdeken laten dragen;
op warme, donkere dagen het paard de hele dag op stal houden;
Maak gebruik van hengsten die vrij zijn van deze ziekten/gevoeligheid;
paarden in de zomer na 16.00 uur op stal houden tot de volgende ochtend. De vliegjes zijn alleen in de schemering actief;
spray gebruiken om parasieten op afstand te houden.

Zomereczeem t.g.v. allergie bij paard, pony of ezel:
Allergie is een lastige en vervelende aandoening, zeker als die samen gaat met jeuk of een huidaandoening. Jeuk kan wel eens worden ervaren als erger dan pijn. Van het schuren wordt de lijder aan jeuk soms een beetje gestoord.

Bij allergie reageert het afweersysteem niet op normale wijze op stoffen van buiten het lichaam. Het afweersysteem is bedoeld om elementen die niet in het lichaam horen op te ruimen. Een verkeerde afweerreactie van het lichaam uit zich in klachten. Zomereczeem met jeuk is daar één van.
De eenvoudigste oplossing is het vermijden van contact met hetgeen de reactie uitlokte. Maar zo simpel is dat meestal niet. De oorzaak is vaak niet te vinden of behoort misschien wel tot de dagelijkse leefsfeer die niet vermeden kan worden.
De reguliere geneeskunde zet bij dit ziektebeeld meestal antibiotica of prednison in. Meestal is er hierdoor wel even een weldadig effect in de vorm van, het onderdrukken van de jeuk. Maar dat is symptoombestrijding. In dat geval komt de jeuk na afloop van de kuur weer terug, en soms nog heftiger dan voorheen.

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard/pony/ezel aanzienlijk verbeteren.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:info@huisdierenapotheker.com

0