Koliek bij paarden

Bij koliek schrapen paarden, pony’s, of ezels met de voorbenen, zweten, kijken naar de buik, rollen enz.

Gaskoliek ontstaat als gevolg van gasophoping in de darmen van het paard door bijvoorbeeld bedorven voer, jong gras, maar ook door een te geringe beweeglijkheid van de darmen. Deze vorm van koliek kan zeer pijnlijk zijn en geeft vaak veel heftiger symptomen.

Verstoppingskoliek is meestal het gevolg van het te veel stro eten.
De harde massa voedsel of mest belet de doorgang in de darmen. Ook kan een kronkel of slag in een darm de oorzaak zijn van heftige pijnen en is soms door een operatie te verhelpen, maar loopt ook vaak verkeerd af.

Bij het vaststellen van Koliek is de snelle hulp van een dierenarts noodzakelijk.

Gastrok voor een goede maag- darmfunctie!

Gastrok, een hoogwaardige Chinese kruidenmix, is een probaat middel tegen Koliek. Het is uitstekend inzetbaar bij paarden en pony’s die gevoelig zijn voor deze gevaarlijke aandoening. Kies voor Gastrok en gun uw paard/pony/ezel een normale maag- en darmfunctie, dus zonder koliek.

Gastrok helpt de vitale functies van o.a. het maag-darmstelsel terug te brengen en te versterken en is zeer goed inzetbaar voor paarden en pony’s met aanleg voor koliek.

Juiste oplossing

Vragen?: Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan:info@huisdierenapotheker.com Of neem telefonisch contact op via 0548-512033 op werkdagen tussen 11.00 – 12.00 uur.

0