Spieren en pezen bij uw paard

De spieren en pezen kunnen van het ene op het andere moment problemen opleveren. De oorzaken van spierbeschadiging kunnen worden veroorzaakt door:

  1. Overbelasting
  2. Verstappen
  3. Uitglijden
  4. Rollen
  5. Verkeerd gebruik van hulpteugels
  6. Fouten van de ruiter
  7. Onjuiste pasvorm van het zadel
  8. Onvoldoende warming-up of cooling-down

Een spierblessure kan plotseling optreden, maar kan ook langzaam ontwikkelen. Ze sluipen er dan als het ware in. De ruiter raakt gewend, aan het gedrag en de beweging van het paard.

Spieren

De spieren van een paard in rust behoren los aan te voelen. Door de blessure kan de spier zich niet meer ontspannen, en het paard verliest zijn bewegingsvrijheid en zal verkleving van de vezels optreden. Een blokkade in de spier is het gevolg. Zuurstof en glucose kunnen door de verkleving niet goed meer getransporteerd worden; afvalstoffen blijven achter.

 

Pezen

Een peesblessure ontstaat meestal door overbelasting, bijvoorbeeld t.g.v. een sprong of plotselinge draai. Een trap van een ander paard of een verwonding kan ook een pees beschadigen. Omdat een pees slecht doorbloed, zal herstel langzaam verlopen.

 

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard/pony/ezel aanzienlijk verbeteren.

MEEST VERKOCHT:

VRAGEN OF ADVIES?

Stuur een mail naar: info@paardfit.nl

 

MEEST GESTELDE VRAGEN:

De meest gestelde vragen van klanten, is te vinden via onderstaande link:

0