Nier- of blaassteen

Nier- of blaasstenen bij uw paard variëren doorgaans in grootte van een zandkorrel tot een kastanje; de klachten nemen toe met de grootte. De kleinere stenen worden als ze losraken meegespoeld en geven dan aanleiding tot pijn en meestal iets bloed in de urine; grote stenen blijven vaak symptoom loos achter, maar kunnen een schuilplaats worden voor bacteriën. Urineweginfecties zijn vaak het gevolg maar kunnen ook leiden tot verstopping van het afvoersysteem.

Nier- of blaasstenen komen bij paard, pony of ezel vaak voor en zijn soms zeer pijnlijk. Middelgrote stenen raken op hun weg naar de blaas dikwijls beklemd, vooral in de urineleider, waardoor hevige “koliekaanvallen” ontstaan en bloed in de urine wordt waargenomen.

Bij een acute aanval van nierstenen, is hulp van de dierenarts in alle gevallen noodzakelijk!

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard/pony/ezel aanzienlijk verbeteren.

MEEST VERKOCHT:

VRAGEN OF ADVIES?

Stuur een mail naar: info@paardfit.nl

 

MEEST GESTELDE VRAGEN:

De meest gestelde vragen van klanten, is te vinden via onderstaande link:

0