Pollenallergie 

Pollenallergie

Ademhalingsproblemen, ten gevolge van stof en pollen worden vaak veroorzaakt door overgevoeligheid voor bepaalde, relatief onschadelijke stoffen in de omgeving. Een goed werkend immuunsysteem reageert echter niet op deze stoffen, omdat ze het lichaam geen schade toebrengen.

Een allergische reactie betekent over het algemeen, dat paarden overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen in hun omgeving. Met name de luchtwegen van het paard reageren bovenmatig. De stoffen kunnen via de huid in het lichaam van het paard komen. Maar ook via het maag-darmkanaal of de longen.

De overgevoeligheid voor een bepaalde stof wordt in de loop van de tijd opgebouwd; daarom is het mogelijk dat uw paard al jaren in contact is met deze stof, voordat er een reactie ontstaat. Aan de andere kant kan een paar weken contact voldoende zijn. Maar zelfs een (zeer) kort contact kan al voldoende zijn, om een ​​allergie te ontwikkelen.

Symptomen van Pollenallergie

  1. Jeuk
  2. Waterige en geïrriteerde ogen
  3. Astmatische klachten
  4. Vermoeidheid
  5. Schudden met hoofd
  6. Hoesten
  7. Proesten
  8. Zware ademhaling

 

Waarom Chinese kruiden?

De traditionele Chinese geneeskunst richt zich op balans in het lichaam, dus op harmonie. Wanneer energiebanen niet meer in evenwicht zijn, raakt de balans zoek en wordt het lichaam ziek. Doordat blokkades in het lichaam worden opgeheven zal ook de algemene conditie van paard/pony/ezel aanzienlijk verbeteren.

MEEST VERKOCHT:

VRAGEN OF ADVIES?

Stuur een mail naar: info@paardfit.nl

 

MEEST GESTELDE VRAGEN:

De meest gestelde vragen van klanten, is te vinden via onderstaande link:

0